Werkcoupé

werk
Mijn bijna voltooide boek

De trouwe lezers van deze kleine blog zijn ervan op de hoogte dat de stiltecoupé in de trein hier een van de running gags vormt. Niet dat ik er niet serieus over ben, overigens, want er zit iets echt grondig verkeerd als je mensen moet verzoeken zich aan de regels te houden en het evengoed niets uithaalt. Dat leest u hier nog maar eens terug, in een stuk waarop ik van de NS een aardige reactie heb gekregen.

Dat ik het vrij systematisch aankaart als er weer iets verkeerd zit in het openbaar vervoer, brengt vanzelfsprekend met zich mee dat ik het ook eerlijk moet erkennen als de dingen gewoon goed gaan. Dat heb ik dan ook al wel eens gedaan, zoals in het stukje over deze competente directeur.

Vandaag kan ik u zelfs iets positiefs melden over de stiltecoupé. Ik reisde van Amsterdam naar Den Haag en het was zo rustig als ik zou willen. En dan merk je dubbel en dwars hoe heerlijk treinreizen kan zijn. Ik had de correctie bij me die mijn redacteur bij mijn boek had gemaakt. Vijfhonderd bladzijden kopij met op elke pagina wel een of twee aantekeningen. Toen ik Den Haag CS binnenreed, was bijna alles verwerkt. Ware ik doorgereden naar Delft, de klus zou voltooid zijn geweest.

Je kunt in een trein ontzettend fijn werken. Als het maar stil is dus.

Deel dit:

3 gedachtes over “Werkcoupé

 1. JL:

  Je kunt in een trein ontzettend fijn werken.

  Grappig. Mij lukt dat dus echt niet. Slapen trouwens ook niet, in eender welk bewegend voer-, vaar- of vliegtuig.

  1. mnb0

   Oh ja, mij lukt het wel. Toen ik nog in Zaandam woonde en in Almere lesgaf deed ik al het correctiewerk en zo in de trein. Toen kon ik ook nog beter tegen lawaai dan nu.
   Slapen lukt me ook niet, maar dat komt omdat ik te lang ben.

Reacties zijn gesloten.