Bij ons in het dorp (8)

In Amsterdam waarschuwt het Gemeentelijk Vervoerbedrijf dat het onvoldoende materiaal inzet.

Ik hoop althans maar dat dit is bedoeld als een waarschuwing. Het is natuurlijk niet uit te sluiten dat er ergens een reclamebureau is geweest dat op een leutige avond heeft bedacht dat Amsterdammers het wel geinig zullen vinden in een veel te drukke stad te wonen. En dat Amsterdammers het plezierig vinden te moeten reizen in een overvolle tram.

Deel dit:

8 gedachtes over “Bij ons in het dorp (8)

 1. (Mompelt iets over managers en marketeers.)

  (Bedenkt dat je het bij constateringen moet laten en dat managers en marketeers eigenlijk wel voldoende belachelijk zijn.)

 2. jacob krekel

  Ik neem aan dat het hierover gaat: https://www.gvb.nl/klantenservice/veelgestelde-vragen/heeft-gvb-wel-voldoende-metrostellen-voor-alle-lijnen-nu-de
  Nu ik geen link zie verschijnen: er staat het volgende:

  Heeft GVB wel voldoende metrostellen voor alle lijnen nu de Noord/Zuidlijn ook rijdt?

  Met de metro’s die we nu hebben, kunnen we onze dienstregeling voor alle lijnen rijden. Maar we zitten krap in ons jasje. In elk geval nog tot eind 2021, vanaf dat moment stromen onze nieuwe M7 metro’s in. Tot die tijd doen we ons uiterste best om iedere dag opnieuw te zorgen dat er voldoende materieel kan rijden. Soms lukt dit onverhoopt niet, om welke technische reden dan ook. Om dan met minder metro’s tóch volgens dienstregeling te kunnen rijden, kan het zijn dat er een rit uitvalt of rijden we op de lijnen 50, 53 en 54 vaker dan gepland met kortere metro’s (twee in plaats van drie koppelde treinstellen) dan dat je van ons gewend bent.

  Heeft weinig met managers en marketeers te maken, en bovenstaande is (als het hier op slaat) meer een column dan een blog

  1. Mart

   Wie heeft de beslissing genomen om een nieuwe lijn in bedrijf te nemen met metrostellen die pas 3 jaar later werden afgeleverd, als het geen manager is?

   En dat goedpraten, is dat geen marketing?

 3. Otto Cox

  Tsja, misschien dat het de pret wat bederft, maar we zien hier een inwoner van Leiden, die erom bekend staat dat hij nogal druk is en met deze tram reclame maakt voor zijn voorstellingen in Carré …. Hij heeft ook nog een dagje als conducteur met deze tram gereden

 4. ras400517317

  De tram in Amsterdam is prima. En de bus ook. In de (nieuwe) metrostations zijn geen toiletten. Dan moet je maar niet zo ver van huis gaan!

Reacties zijn gesloten.