Literaire quiz (11)

Een verlaten plein, midden in de nacht. Ik heb er zelf heel mooie herinneringen aan. Dat het een persoonlijke lieu de mémoire is, deel ik met een beroemde auteur, die er een al even beroemd gedicht over schreef. Het gedicht is zo beroemd dat ik de vraag niet eens hoef te stellen.

Uw goede antwoord zal, zoals de trouwe lezers van deze blog weten, nooit worden vergeten. Het Nationaal Archief en Archive.org (kijk maar) maken namelijk geregeld backups van deze site, dus zowel uw antwoord als uw vermoeden over wat de vraag zou kunnen zijn geweest, zullen tot in de voorzienbare eeuwigheid terug zijn te vinden.

7 gedachtes over “Literaire quiz (11)

  1. Het Victorieplein, de navel van de wereld. Tenminste, zo leek het, als ik bij nacht en beneveld midden over de Vrijheidslaan liep en daar voor me alle lijnen van daken, stoepen, straatstrepen en bovenleidingen in hetzelfde punt bij elkaar zag komen.

Reacties zijn gesloten.