Antwoorden


Ik zie een spelfout!
Fijn dat u het doorgeeft. Echt. Ik kan niet altijd antwoorden, maar het is gewaardeerd!

Jij, als wetenschapper, je zou eigenlijk…

Ik ben geen wetenschapper. Ik vertel over wetenschap. Dat is iets anders. Zoals een sportjournalist verslag doet van een wedstrijd zonder zelf in het veld te staan, zo schrijf ik over de oudheidkunde zonder zelf onderzoek te doen.

Waarom bied je zo weinig referenties?

Omdat dit een blog is en geen academische publicatie. Ik schrijf elke dag een half uurtje voor uw en mijn plezier, en dat is dat. Los daarvan: zelfs al zou ik verwijzen, het materiaal ligt achter een betaalmuur. U kunt er toch niet bij.

Ik weet het beter, je moet je stuk aanpassen!

Ik moet helemaal niks, maar ik ben zeker niet onfeilbaar. Dus leg maar uit.

Waarom schrijf je zoveel over het christendom?

Omdat het een interessant thema is. Als u deze vraag – zoals zovelen voor u – stelt omdat u denkt dat ik zieltjes probeer te winnen: daar gaan historici niet over. U en ik, we hoeven geen inspiratie aan het verleden te ontlenen en we hoeven er ook geen oordeel over te geven.

Ik begrijp niet waarom je deze of gene antieke naam zo spelt.

Inderdaad, het is de ene keer Homerus en de andere keer Homeros. Ik zou ook af en toe Plinios moeten schrijven. Gewoon omdat het kan. Voor zover er een principe is, is het dat ik niet wil invisibiliseren. Als u een consequente oplossing weet, houd ik me aanbevolen, maar tot het zover is zie ik geen reden hierover na te denken.

Waarom geef je niet op hoe musea en uitgevers je betalen?

Ik heb mijn vriendschappen maar de insinuatie dat ik geld aanneem om aardig over iets of iemand te schrijven, vind ik niet getuigen van begrip voor deze blog. Ik ben geen influencer.