Rode sjaals

Dit is niet zo’n belangrijke post. En ik kan hem op twee manieren beginnen. De eerste is dat ik vandaag een college bijwoonde in de Lutherse Kerk, de aula van de Universiteit van Amsterdam. Omdat ik nogal vroeg was, kon ik bij de receptie wat kijken naar de mensen die binnenkwamen. Wat me opviel was dat zoveel mannen donkere kleren hadden met een rode sjaal.

Ik kan het stukje ook beginnen met de constatering dat ik zo’n beetje de laatste ben die commentaar moet leveren op andermans kleding. Ik win moeiteloos elke competitie voor de slechtst geklede Amsterdammer, om de doodeenvoudige reden dat kleding me totaal niet interesseert.

Dat is niet iets om trots op te zijn, want mijn slordige presentatie is vooral vervelend voor anderen, die – anders dan ikzelf – naar die zwerver moeten kijken. Desondanks: ik denk er simpelweg niet aan en de kleren die ik ’s morgens aantrek zijn de kleren die ik aantref bovenaan de stapel in de kast.

Maar goed, zelfs ik zie dat een rode sjaal… nee, ik zal niet zeggen dat het lelijk is maar het is zo verschrikkelijk voorspelbaar. En waar ik zelf niet de pretentie heb er modieus uit te zien, kwamen de heren binnen met een air alsof de wereld van hen was. Het verbaasde me, want als zelfs ik zie dat een combinatie echt niet langer kan, moeten al die knappe universiteitsmensen het toch zeker zien.

Het college was overigens erg de moeite waard.

Ik zei al: dit is niet zo’n belangrijke post.

Deel dit:

6 gedachtes over “Rode sjaals

  1. Maurits de Groot

    Haha, kostelijk stukje. Ik kan je een hand geven, want zonder de sturende hulp van mijn vriendin, zou ik in mijn tuinbroek naar een begrafenis gaan. Ik kan overigens een echte goed geklede man wel waarderen. Maar die zijn er weinig. Om over goed geklede vrouwen nog maar te zwijgen.

    1. henktjong

      Ohoh. Dat had je nou niet moeten zeggen. Er gaan nu allemaal vrouwen reageren en die zullen niet zuinig met kritiek zijn.

Reacties zijn gesloten.