Kamer gezocht

Fotograferenderwijs kom je nog eens ergens

Ik maak even gebruik van mijn blog voor een (voor mij) redelijk urgente kwestie: ik zoek in de maanden juni, juli en augustus woonruimte in Leeuwarden. Ik heb daar een grote klus te doen – hieronder meer – en ik wil niet elke dag vanuit Amsterdam heen en weer met de trein. Eerlijk gezegd meende ik dat een vorm van woningruil, waarbij ik een tweekamerwoning aanbood, me snel genoeg een studentenkamer of iets vergelijkbaars zou opleveren, maar zo is het niet. Mijn recente verblijf in Albanië maakte het zoeken natuurlijk niet gemakkelijker.

Enfin, ik zoek een kamer in Leeuwarden of omgeving. Eigen sanitair en de mogelijkheid wat simpele dingen te kunnen koken zijn noodzakelijk. In ruil bied ik een tweepersoonskamer in Amsterdam-West. Plaats eventuele tips in de comments, dan reageer ik per mail en daarna haal ik uw comments weg.

Als u wil weten wat ik ga uitspoken in Leeuwarden, lees dan verder.

Sinds we in 2003 onze eerste digitale camera kochten hebben mijn zakenpartner en ik enkele tienduizenden digitale foto’s gemaakt van allerlei antieke monumenten. Bevriende fotografen hebben nog het een een ander toegevoegd. Sommige gefotografeerde monumenten – in de Swatvallei, in Palmyra, langs de Wadi Mathendous – zijn er niet meer. Het meeste is er gelukkig nog wel, maar toch: het is een leuke collectie, gemaakt door mensen die wisten wat ze aan het fotograferen waren. Uitgevers en wetenschappers maken er nu al gebruik van en zo’n tien procent is te zien op Livius.org.

Toen ik vorig jaar bezig was met een ander project waarvoor ik regelmatig in bij Tresoar (het Fries Provinciaal Archief in Leeuwarden) moest zijn, kwam ter sprake dat ik ook de Livius-foto’s kon gaan delen. Wie het voorrecht heeft veel te kunnen reizen, doet er goed aan de buit te delen. Het Rijksmuseum van Oudheden zag er ook wat in: het is immers leuk om, naast de webpagina over een museumvoorwerp, ook foto’s te hebben van de ruïnestad waar ze vandaan komen.

Deze zomer wil ik de hele collectie online gooien. Niet als kleine plaatjes, maar tienduizenden foto’s op groot formaat, allemaal rechtenvrij. Dat kan ik natuurlijk vanuit Amsterdam doen, maar ik werk liever dicht bij de mensen van de techniek en – om de waarheid te zeggen – ik denk dat ik drie maanden in de omgeving van Leeuwarden zal ervaren als vakantie.

Kortom: wie kan me helpen aan een kamer?

Deel dit:

3 gedachtes over “Kamer gezocht

 1. Frans

  Ik kan je niet helpen, want ik woon niet in het noorden, maar ik wens je wel heel veel succes! Klinkt als een interessant project.

 2. Tienduizend foto’s op groot formaat, allemaal rechtenvrij: wat een luilekkerland! Voor een project ben ik al weken bezig met het achterhalen van rechthebbenden van foto’s en het verkrijgen van hun toestemming tot publicatie. Hulde dus, voor het rechtenvrij online gooien.
  En veel succes met de woonruimte. Beetje lastige tijd, want: een van de Culturele Hoofdsteden van Europa 2018.

 3. jan kroeze

  rechtenvrije foto’s? wow!!!
  in fotografenland zouden ze nu en dan wat makkelijker mogen worden met hun rechten.
  als het je brood is snap ik het wel, maar er ook zeurpieten tussen.
  en succes in leeuwarden, ik ken daar niemand , helaas.

Reacties zijn gesloten.