Het Ros Beiaard in Frankrijk

Étang du Pas Bayard

Een tijdje geleden plaatste Dieter Verhofstadt hier een mooi vierdelig artikel over het Ros Beiaard. Sindsdien ben ik erop gespitst en ik heb het edele dier al op verschillende plekken gezien. Het mooiste vond ik het taxibedrijf uit Brussel dat was gespecialiseerd in het vervoer van kinderen van en naar school. In Dinant zag ik vorige week de enorme rots die Beiaard ooit met een enkele hoeftrap had doen splijten.

Ook bij Hirson, niet ver van het huis waar ik momenteel schrijfwerk zit te doen, heeft het Ros Beiaard een trap uitgedeeld. Volgens de legende is toen de enorme kuil ontstaan die u hieronder ziet. De rotsen zijn tegenwoordig in gebruik als klimwand. Mijn eigen Rocinante heb ik er bij gezet als schaalaanduiding.

Bij diezelfde hoeftrap ontstond ook het enorme waterreservoir dat u hierboven zag. Kwade tongen fluisteren dat het feitelijk is ontstaan toen mensen hier in de zeventiende eeuw een dam bouwden, maar ik beschouw dat als infame laster.

Le Pas Bayard
Deel dit:

Een gedachte over “Het Ros Beiaard in Frankrijk

  1. Saskia Sluiter

    Er zijn slechtere plekken om schrijfwerk te doen…
    Wat moet dat een alom bekend en aansprekend verhaal/paard zijn geweest in het verleden. Dieter Verhofstadt nogmaals dank!

Reacties zijn gesloten.