Boekpresentatie

De vaste lezers van deze blog weten het: ik heb een boek geschreven over mijn vakgebied. Het heet Oudheidkunde is een wetenschap en ik behandel daarin achtereenvolgens de gedeelde grondslag van archeologie & geschiedenis & de meer literaire benaderingen; de dagelijkse perspectiefwisselingen en datavergaring; de innovaties; en de wijze waarop het vak (almaar niet) in het nieuws komt.

Ik vertelde al dat er op donderdag 30 november, aan het einde van de middag, n.a.v. Oudheidkunde is een wetenschap een bijeenkomst is in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Rens Bod, de auteur van onder meer Waarom ben ik hier?, en ik vertellen over het belang van de geesteswetenschappen. Voor degenen die niet in Zuid-Holland wonen, is er een livestream. U kunt zich hier aanmelden.

Oudheidkunde is een wetenschap, ook in Antwerpen

Ik ben echter superblij dat het niet blijft bij één bijeenkomst. Ook mijn favoriete winkel in Antwerpen, De Groene Waterman, maakt tijd en ruimte vrij voor Oudheidkunde is een wetenschap. Op woensdag 29 november verzorg ik vanaf 20:00 een programma, samen met Robert Nouwen, die u kent als de auteur van onder andere Ambiorix tegen Caesar.

We hebben allebei iets te zeggen over de manier waarop goed bedoeld maar onvoldragen oudheidkundig onderzoek de voedingsbodem vormt voor politieke propaganda. Dat is niet alleen in verre landen het geval, maar ook in onze contreien. U mag denken aan Antwerpse burgemeesters en Nederlands premiers. En aan landen waar ze de Oudheid benutten om claims op land te onderbouwen. U leest hier meer over die bijeenkomst, die volgens mij echt heel erg de moeite waard is.

Tunesië

Ik had het hier graag bij gelaten, maar breng ook nog even de door mij georganiseerde studiereis naar Tunesië onder uw aandacht. Er zijn voldoende belangstellenden om die door te laten gaan, maar ik zoek nog wat meer deelnemers. Normaliter hoef ik daarvoor geen reclame te maken; een reis loopt doorgaans langzaam vol met geïnteresseerden. Doordat de brandstofprijzen momenteel sterk fluctueren, zijn de offertes van luchtvaartmaatschappijen vaak nogal kort, dus ik probeer de reis nu wat sneller verkocht te krijgen.

Heeft u belangstelling, kijk dan even hier. Onderaan is het formulier waarmee u informatie kunt opvragen. Het is een mooie reis.

PS

Als u Oudheidkunde is een wetenschap wil bestellen, dan kan dat hier.

Deel dit:

Een gedachte over “Boekpresentatie

  1. Karel van Nimwegen

    Het Vlaamse programma lijkt me interessanter dan het Nederlandse. Het spreekt in elk geval mij meer aan.

Reacties zijn gesloten.