Amsterdam – Antwerpen

Ooit was het simpel: als je met de trein van A naar B wilde, kocht je een kaartje en er was een controleur die nakeek of alles in orde was. Inmiddels is dat anders. Wie niet dagelijks met de trein reist, kan in feite niet meer reizen. Zie hieronder. Ik ken de betrokkene; alle tweets zijn authentiek.

amsterdam-antwerpen

Deel dit:

4 gedachtes over “Amsterdam – Antwerpen

 1. henktjong

  Je kunt niet met je ov-chipkaart naar het buitenland, daar moet je een e-ticket voor printen via een website buitenlands verkeer van de ns die geen voorbeeld van publieksvriendelijke en gestroomlijnde design is. Stel je voor dat je geen pc hebt… Er gaan natuurlijk intercities naar Antwerpen, maar terug kom je al gauw in een stoptrein terecht die nog uit de jaren 50 dateert en die in elk kleurrijk genaamd dorp tussen Antwerpen en Roosendaal stopt. Curieus, maar bijzonder langzaam. Is dat de manier om internationale treinen zonder toeslag te laten rijden? In Dordrecht stopt geeneens een Thalys met toeslag, daar moet ik eerst voor naar Rotterdam. Blij dat ik geen forens meer ben.

 2. Als alle belasting betalende Nederlanders een vervoersrecht voor het Openbaar Vervoer krijgen is een deel van het probleem opgelost.

  Tja, toeristen betalen ook Toeristenbelasting, dat kan dan ook een vervoersbewijs geven.

  Ik wacht op de Doemsdag dat wij zelf gechipt worden voor allerlei onmogelijke zaken.

  Bezorgde groet van een autoloze burger.

 3. jgjm (hans) wellink

  tik even op je computer in: amsterdam – gent trein, en ja hoor:
  alle informatie. tijden veranderen; ook jij, jona, raakt eraan gewend!
  en ik ben 20 jaar ouder … alle goeds!

Reacties zijn gesloten.