Op reis (schaamteloze reclame)

Fresco uit Trier (Bischöfliches Dom- und Diözesanmuseum)

Stel, u houdt van reizen en u wil op uw reizen oudheden zien. Zoiets komt in de beste families voor. Ik kan over uw reislust (en budget) geen uitspraken doen maar durf aan het feit dat u op dit moment deze niche-blog aan het lezen bent wel de conclusie te verbinden dat u op reis ook weleens gaat kijken naar een ruïne of in een oudheidkundig museum. Welnu, ik heb twee reizen te noemen die uw belangstelling zouden kunnen hebben. Ik zeg er meteen bij dat ik degene ben die de deelnemers soms attendeert op het interessante tempeltje links, op een aspect van het landschap voor ons en het aardige beeldje in de vitrine rechts.

Eén, Historizon organiseert in juli een reis langs de Neder-Germaanse limes. Ik heb eerder met deze club samengewerkt en dat was altijd opvallend prettig, menselijk. Daarom heb ik ook zin in een reis langs Xanten, Bonn en Trier. Zeg maar het reisje langs de Rijn, Moezel en Ardennen waar onze ouders van droomden, maar dan met een Romeins karakter. We bezoeken op de terugweg de expositie “Oog in oog met de Romeinen” in Tongeren, en zullen twee nachten doorbrengen in Mainz. Die stad is leuk om te beobachten, kan ik u verzekeren; ik heb er echt een zwak voor.

Twee, V-Incentive organiseert in oktober met mijn eigen schooltje een reis naar Tunesië – ofwel Punisch en Romeins Africa. Afgezien van Tunis en Karthago bezoeken we plekken als Bulla Regia, Hadrumetum, Kerkouane, Mactaris, Sufetula, Thugga, Thysdrus, Thuburbo Maius en Uthina (waar Regulus een veldslag won) – enfin, de helft dus van deze lijst. Deze reis heeft overigens niet heel veel plaatsen meer vrij, maar ik vermoed dat deze reis nog weleens zal worden herhaald.

Drie, in december is er nog een reis naar Israël. Daarover later nog eens.

**

Als u denkt dat Lendering zo groot mogelijke groepen wil, kan ik u geruststellen. Ik word betaald per dag, niet per deelnemer, en zowel Historizon als V-Incentive willen de groepen overzichtelijk houden. Uiteraard hanteren ze wel allebei een voorbehoud in verband met corona, maar deze twee reizen durf ik wel onder uw aandacht te brengen.

**

Einde van deze commerciële onderbreking. Het volgende blogje gaat óf over de Oudheid, óf over Amsterdam, óf over het openbaar vervoer óf over de Chagallgerelateerde problematiek, waarvan ik erken dat het een reden is Mainz te vermijden.

Deel dit:

3 gedachtes over “Op reis (schaamteloze reclame)

 1. FrankB

  “Het volgende blogje gaat …..”
  Ik kijk er naar uit!
  Commerciële onderbrekingen als deze vind ik eveneens uiterst genietbaar.

 2. Frans Buijs

  Genietbaar zijn ze zeker, maar toch zetten ze mij er niet toe aan om ook zo’n reis te boeken. Het leuke aan reizen vind ik nou juist om op eigen houtje rond te struinen.

  1. FrankB

   Mij ook niet, om een heleboel redenen. Maar daarom vind ik het nog wel leuk er over te lezen.

Reacties zijn gesloten.