Irak kort (16): Een paleis van Saddam Hussein

Het paleis van Saddam Hussein, gezien vanaf de Processieweg van Babylon

Wat heb je nodig, als dictator? Een land natuurlijk en een bevolking om te onderdrukken, plus een buitenlandse vijand die je de schuld kunt geven van alles wat verkeerd gaat. Voeg een balkon toe om de menigten toe te spreken en je bent er. Aan dat balkon zit natuurlijk wel een paleis vast, zoals het bovenstaande, dat uitziet over Babylon en ooit werd bewoond door Saddam Hussein.

Of hij er ooit is geweest, is niet bekend. Dat maakt ook niet zoveel uit. Gehaat blijft het. Net als bij zijn residentie in Tikrit, waar een eindeloze reeks vervallen villa’s staat, is er sinds 2003 niets gedaan om het te behouden. Het resultaat is ernaar.

 

Deel dit:

4 gedachtes over “Irak kort (16): Een paleis van Saddam Hussein

  1. FrankB

    Dat balkon is tegenwoordig wel achterhaald, hoor. Een beetje dictator gebruikt liever de treurbuis. Dat heeft het voordeel dat hij slecht nieuws en belachelijke leugens aan onderknuppels kan overlaten.

Reacties zijn gesloten.