Hadrianus’ bosbeheer

Een inscriptie op de Jabal Moussa; let op het AG IV CP op de onderste regel

Even een blogje van niks. Over de inscripties die keizer Hadrianus heeft achtergelaten op de westelijke hellingen van het Libanongebergte om de cederwouden te beschermen, heb ik namelijk al eens eerder geblogd. En wel hier. U leest dat stukje maar. Of u bekijkt het filmpje hieronder.

Maar nu ik uw aandacht toch heb: ik organiseer in december een reis naar Libanon. Er zijn momenteel voldoende deelnemers om er vertrouwen in te hebben dat de reis door zal gaan, maar er kunnen nog wat mensen bij. Dus aarzel niet informatie aan te vragen. Dat verplicht u tot niets.

[Full disclosure: op 14 oktober begint in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een expositie over Byblos en ik schreef mee aan het publieksboek. Het museum betaalde een deel van mijn reiskosten naar Libanon.]

Deel dit:

3 gedachtes over “Hadrianus’ bosbeheer

  1. Klaas Krab

    …let op het AG IV CP op de onderste regel…
    Misschien moet je voor ondergetekende en andere halfblinde bejaarden even middels wat lijntjes in de figuur aangeven waar die letters precies staan? En mijn inscriptologische kennis schiet te kort om de betekenis van AG IV CP te doorgronden 🙂

Reacties zijn gesloten.