12 gedachtes over “Prikkebeen

 1. Boudewijn geweldig. Tjonge, ik heb zelf ook in zo een soort pand gewoond.
  En schuin aan de overkant woonde een jongen met een gitaar. Dat was nog een klein lichtpuntje in die tijd. Auto’s gingen in de fik naast de deur en op de deur werd geramd door een waanzinnige vrouw elke dag. De politie zei er is niks gebeurd. Nog niet niet. Dat waren nog eens tijden. Ik mis Boudewijn en de schoonheid van zijn lied. Beste wensen.

 2. Hartelijk dank, Jona, voor dit bijzonder mooie liedje. Ik zat destijds in Leuven, toen het uitkwam.
  Ik kende de chansons van BdG uit mijn hoofd.
  Ook een groot compliment aan Elly Nieman en Lenart Nijgh,natuurlijk.
  BdG is een paar maanden jonger dan ik. Ik kende de tekst van bijna alle liedjes van hem.
  Un grand seigneur! Zalige tijd! Ik voel heimwee!

  Jona, insgelijks een gezond en gelukkig 2018!!
  Roger

 3. mnb0

  Ik wens eenieder alles toe wat hij/zij mij toewenst.
  Folk is niet mijn ding, maar het genie van BdG is onloochenbaar.
  Jaren 1980 is nog veel minder mijn ding, maar toen ik leerde dat BdG Annabel (Hans de Booij, 1983) heeft geschreven begreep ik waarom het zo makkelijk blijft hangen.
  Van kwijlebabbel Rob de Nijs moet ik in het algemeen helemaal niets hebben, maar raad eens wie Jan Klaassen en Malle Babbe heeft geschreven?

 4. Bedankt voor de link naar een mooi liedje uit mijn jeugd (ik moet toen 14 zijn geweest).
  Als (amateur) historicus wil je natuurlijk weten in welk Amsterdams pand de clip destijds werd opgenomen. Dankszij het internet vindt je al snel dat dit in de Derde Kattenburgerdwarsstraat moet zijn geweest, voor het AVRO jongerenprogramma Moef Ga Ga op 22 maart 1968 (uitzending op 3 april 1968). Het betreft het tweede pand rechts van nr. 11, dus nr. 7 (of 15?).
  Een bedevaartplaats voor oudere jongeren is het echter nooit geworden – de panden werden zeven maanden later gesloopt.
  Natuurlijk ook de beste wensen voor 2018 voor iedereen.

Reacties zijn gesloten.