Bes op Cyprus

Bes (Museum van Limassol)

Ik maak het me vanavond even niet al te moeilijk: een beeldje van de Egyptische god Bes, dansend en wel, gevonden in Amathous op Cyprus. Hij heeft er echt zin in.

De trouwe lezers van deze blog weten inmiddels waarom ik dit piepkleine stukje plaats: omdat ik uw aandacht wil vestigen op twee oudheidkundige musea, namelijk op het Amsterdamse Allard Pierson-museum, waar een fijne tentoonstelling is over opgemeld goddelijk wezen, en op het Leidse Rijksmuseum van Oudheden, waar een even fijne expositie is over opgemeld goddelijk eiland.

Vandaag was het nieuwjaar en waren beide musea gesloten. Maar morgen kunt u er weer naartoe. Ik beloof u dat u het mooi zult vinden.

Deel dit:

3 gedachtes over “Bes op Cyprus

  1. Ik weet niet of dat het bezoek stimuleert, maar ik heb ze allebei gezien, ‘Cyprus’ en ‘Bes’ en ik kan ze van harte aanbevelen. Het RMO is als altijd een schitterend en functioneel bouwwerk, maar ook het Allard Pierson is er qua museumruimte op vooruit gegaan.

  2. Marcel Meijer Hof

    Rookgordijn: Volgens van Dale, 10e druk 1976 :-] hebben de militairen gelijk, het is conform mijn taalgewoel (sic).

  3. Nonnie WHG Ruiter

    Dag Jona , ik wilde je even laten weten dat je mijn leven verrijkt met al jouw informatie. Ik geniet er echt enorm van. Daarom wil ik je met heel mijn hart een prachtig, interessant, geweldig en gelukkig Nieuwjaar wensen in goede gezondheid. Shangrila 👵🏻Nonnie 😘😘😘🎩🎩🎩👍👍👍

Reacties zijn gesloten.