Boekpresentatie “De vergeten oorlog”

Als elk nadeel een voordeel heeft, dan is de verhouding bij de corona-epidemie vermoedelijk iets van 99:1. Een van de zeer, zeer weinige positieve dingen is dat we hebben ontdekt dat sommige dingen ook online kunnen. Lezingen en boekpresentaties bijvoorbeeld: je kunt ook thuis kijken/luisteren naar iets waar je anders een lange reis voor zou hebben moeten maken. Het is vergelijkbaar met de eerste boeken over kunst: je hoefde niet meer naar een museum in een verre stad te gaan, maar kon thuis de details bekijken, zonder de stress van de reis en de drukte van de tentoonstelling.

De presentatie van mijn boek De vergeten oorlog is nog tot het einde van maart te bekijken op dit filmpje [[link is inmiddels verstreken]]. Eerst heet Lucas Petit u welkom namens het museum, vervolgens vertel ik iets over het boek, daarna neemt mijn goede vriend Richard Kroes (in wie ik alle mensen bedank aan wie ik vragen kan stellen voor mijn blogs) het eerste exemplaar in ontvangst, en tot slot bedankt Janna Willems van de uitgeverij de aanwezigen – en ook u, die thuis kan kijken.

U bestelt De vergeten oorlog hier.

Deel dit:

9 gedachtes over “Boekpresentatie “De vergeten oorlog”

 1. Roger Rymen

  Over Mithras gesproken!
  In de voetsporen van de god Mithras dompelt het Koninklijk Museum van Mariemont de bezoeker onder in een van de meest mysterieuze cultussen uit de Romeinse oudheid. Een grootse tentoonstelling, erg interessant en dan nog in het mooie Henegouwen (België). De moeite waard!
  Praktische informatie
  “Het Mithras mysterie. Onderdompeling in een romeinse cultus”
  Tentoonstelling van: 20 november 2021 tot 17 april 2022
  Adres: 100 chaussée de Mariemont, 7140 Morlanwelz, België
  Openingstijden: Museum geopend van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur (november – maart) / 10.00 tot 18.00 uur (april). Laatste toegang 45 minuten voor sluitingstijd. Museum gesloten op 25 december en 1 januari.
  http://www.musee-mariemont.be/index.php?id=18574

 2. Jeroen

  Ik ben ontzettend blij dat ik sommige dingen online kan volgen, en voor mensen die ziek of minder mobiel zijn is ’t helemaal een uitkomst.

  Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het persoonlijk zeer prettig vond om bij de presentatie aanwezig te zijn.

  Alles werkte mee; het weer… uiteraard de altijd inspirerende locatie in het RMO (ook nog even snel Domitianus kunnen zien 😀) en natuurlijk de lezing en ontmoeting daarna.

  Het boek is nog niet geopend; binnenkort zit ik een paar dagen aan de kust en dan gaat ‘ie mee!

 3. Dirk Zwysen

  Blij dat het online te zien was. Ik wil heel graag naar Amsterdam of Leiden afzakken voor deze gelegenheden, maar praktisch is dat onmogelijk. Ik kijk al uit naar de presentatie van de boeken “Het Nieuwe Testament – een zondag met Jona” en “Chagall en de dromedaris”.

  1. FrankB

   “praktisch is dat onmogelijk”
   U hebt mij een reden minder gegeven om vanuit Zuidoost Groningen af te reizen (in Leiden was ik verhinderd wegens verkiezingscampagne).

 4. Frans Buijs

  Midden op de dag op een doordeweekse dag is sowieso geen handig tijdstip voor dergelijke bijeenkomsten.

  1. Ja, dat is een gegeven. Bovendien is voor verschrikkelijk veel mensen dit de tijd om achterstanden uit de coronatijd weg te werken. Los daarvan zou ik willen dat het RMO niet in zo’n uithoek van het land zou staan, maar in de Utrecht of Den Bosch, waar je er vanuit het hele land makkelijk kunt komen.

   Als ik eenmaal multimiljardair ben, zorg ik voor nieuwbouw op de plek van de Jaarbeurs. En dan fuseren we het RMO, het Allard Pierson en het Valkhof tot één museum dat er internationaal nog meer toe doet.

 5. Huibert Schijf

  Inmiddels heb ik De vergeten oorlog gelezen. Ik kan het harte aanbevelen. Een spannend verhaal.

Reacties zijn gesloten.