Archeologische doorbraak!

basalt_gizeh_steen

Zo zie je maar weer, zelfs een kleine blog als deze trekt soms de aandacht. Internationaal zelfs. Omdat ik meermalen heb geschreven over de archeologie van Israël, heeft de Hebrew University in Jeruzalem me een archeologisch primeurtje gegund.

U leest het hier dus voor het eerst: bij archeologisch onderzoek in Kafarnaüm is de bovenstaande steen gevonden. Een gewone steen, zou u denken, maar niets is minder waar. Hoogleraar archeologie prof. dr. S. Jacobovici heeft de steen terstond geïdentificeerd als het voorwerp waarnaar wordt verwezen door de evangelisten Matteüs (8.20) en Lukas (9.58): de plek die de Mensenzoon niet had om zijn hoofd op te rusten te leggen.

Deel dit:

8 gedachtes over “Archeologische doorbraak!

  1. Henk van Straten

    Ook Jezus zou toch niet slapen op 1 april? Want poetsen waren hem al genoeg gebakken.

  2. mnb0

    Leuk. Vooral omdat ik dit op 31 maart lees …. Afijn, als Jacobovici het zegt moet het wel waar zijn.

  3. Han Borg

    Fascinerend, Jona! Weet je dat er vorig jaar om deze tijd op het Largo di Torre Argentina een mes gevonden is, waarvan de Italiaanse archeoloog prof.dr.dr honoris causa Minimo Pallotina inmiddels heeft vastgesteld dat het bevlekt was met spatten die onomstotelijk wijzen op de bloedgroep van Julius Caesar?? Het toonaangevende tijdschrijft De Profundis publiceert daar juist vandaag een uitvoerig artikel over.

  4. Het Hans Christian Andersen Museum heeft zojuist een unieke schenking ontvangen: twee geborduurde zijden hemden uit de privé-garderobe van de Keizer. Enkel te bezichtigen in een onverlichte ruimte, vanwege de kwetsbaarheid van de stof.

Reacties zijn gesloten.