Naar Turkije

Het bier smaakt beter in Turkije

Vliegtuigticket bij de hand?

Ja.

Reisprogramma gecontroleerd?

Check.

Backups gemaakt?

Inderdaad.

Postbus leeggehaald?

Gedaan.

Was gedraaid, fiets binnen gezet, planten water gegeven, paspoort gecontroleerd, gas uitgezet?

In orde.

Als u dit leest, ben ik in Turkije. Vanuit Ankara ga ik naar de oude Frygische hoofdstad Gordion, naar de Hethitische metropool Hattusa, via Kültepe dwars door Kappadokië naar Tarsus, via het slagveld bij Issos naar Antiochië en Seleukeia, naar de Eufraatsteden Zeugma en Arslan Tepe en – hoogtepunt van de reis – de berg Nemrud.

Kortom, een reis langs de voornaamste opgravingen van de oude Anatolische beschavingen – en wat komt het goed uit dat ik net ontdekte dat het corresponderende museum in Ankara niet, zoals ik vreesde, wegens verbouwing gesloten is, maar zijn topstukken blijft tonen. Een reisje waar ik al een tijdje naar uitzie: een deel van de plaatsen ken ik al, andere weer niet, dus dit wordt leuk.

Terwijl ik in Turkije ben zal op deze blog af en toe iets verschijnen, maar ik kan niet reageren op eventuele commentaren.

Deel dit:

Een gedachte over “Naar Turkije

  1. MNb

    Dat zal me er niet van weerhouden toch te reageren, als ik daar aanleiding toe zie. Veel plezier maar weer!

Reacties zijn gesloten.