Donderdag 20 juli 1944, 12:37 (Wolfsschanze)

De barak na de aanslag

Von Stauffenberg loopt de vergaderzaal binnen. De ramen staan open: het is heet buiten. Hij stelt zich in de buurt van de Führer aan de tafel op. Keitel introduceert de graaf, Hitler schudt zijn hand, neemt zijn gast onderzoekend op. Het valt de aanwezigen op dat deze zijn ene oog niet neerslaat.

Von Stauffenberg plaatst zijn aktetas tussen de twee massieve steunen onder de tafel, bromt iets over zijn telefoongesprek en verlaat de kamer. Zijn koppel laat hij achter: hij wil de indruk wekken in een moment weer terug te komen. Omdat de aktetas erg dicht bij de voeten staat van een van de aanwezigen, Heinz Brandt, plaatst deze de tas iets verderop, aan de andere kant van de zware tafelsteun.

Ondertussen bereiken Von Stauffenberg en Von Haeften, samen met Fellgiebel, de plaats waar de auto moet staan. Die arriveert al snel en terwijl Fellgiebel voorbereidingen treft om de telefooncentrale te blokkeren, stappen Von Stauffenberg en Von Haeften in.

[Terug naar het eerste deel; de bom gaat over vijf minuten af.]

Deel dit: