(Zelfpromotie)

Dag  mensen, het is niet om het een of ander, maar het is al bijna 6 december! Dat is, zoals u weet, de dag waarop we gedenken dat een einde kwam aan het aardse bestaan van de heilige Nikolaas, bisschop van Myra, beschermer van kinderen en zeelieden, alsmede van Amsterdammers, Antwerpenaren, bankiers, gevangenen, Grieken, horecamedewerkers, kooplieden, kuipers, officieren, Russen, sekswerkers, slagers, studenten, vissers, vrijgezellen – kortom, eigenlijk van alles en iedereen. Meer over zijn taak als ketterpletter leest u hier. Er is een mooie, wat oudere Catechismus en er is ook een Nieuwe Catechismus.

Het is goed gebruik elkaar in deze tijd van het jaar geschenken te geven. Maar in een welvarend land als Nederland heeft iedereen alles al. Wat valt er nog te geven? Er zijn diverse boeken die ik even onder uw aandacht breng.

 • Het visioen van Constantijn: degene die dit cadeau krijgt en leest, ontdekt dat het uitleggen van antieke teksten niet zo simpel is als het lijkt. Met een mooie vertaling van een vierde-eeuwse redevoering, gemaakt door Vincent Hunink. Bestel.
 • Xerxes in Griekenland: degene die dit cadeau krijgt en leest, leert over diverse aspecten van de geschiedvorsing, zoals bronkritiek. Met uitleg waarom het verkeerd is de Perzische Oorlogen “als historischen Wendepunkt aufzufassen, wie dies geschichtswissenschaftlich Unkundige gerade in diesen Tagen wiederholt propagieren”. Bestel.
 • Bedrieglijk echt: degene die dit cadeau krijgt en leest, maakt kennis met een belangrijke ontwikkeling binnen de oudheidkunde, namelijk de erkenning van het doorslaggevende belang van het materiële aspect van een tekst. Bestel.
 • Feest in het oude Rome: degene die dit cadeau krijgt en leest, ziet zich ineens midden tussen de lekkernijen en cadeautjes van het oud-Romeinse Saturnusfeest. Talloze gedichtjes, pro deo vertaald door Vincent Hunink en geïllustreerd door mijzelf. Bestel.
Deel dit:

7 gedachtes over “(Zelfpromotie)

 1. René

  Adblocker werkt niet!

  Een geschiedenisboek met uitleg hoe het tot bepaalde informatie komt lijkt de uitzondering. Is er een naam voor deze schrijfstijl?

 2. Huibert Schijf

  Ik heb de eerste drie publicaties gelezen en kan ze van harte aanbevelen. Ze zijn ook belachelijk goedkoop. Het boek over XerXes vond ik het leerzaamst omdat het zo goed het gebruik van bronnen laat zien.

Reacties zijn gesloten.