De Bergrede (3)

Christus als wetgever. Sarcofaag uit de catacombe van S. Sebastiano, Rome

Het zal u niet zijn ontgaan dat ik afgelopen week in Frankrijk was om de laatste hand te leggen aan mijn boek Hannibal in de Alpen. Als u het niet merkte door het reeksje van woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, dan was het misschien door dit draadje op Twitter. Er was door alle drukte weinig tijd om mijn wekelijkse stukje over het Nieuwe Testament voor te bereiden, maar gelukkig kan ik u een alternatief bieden. Of beter: twee.

Ik blogde onlangs over de vraag of Jezus kon lezen en schrijven. Daarover is nu ook dit stuk van Jan Krans te lezen op de blog van de Protestantse Theologische Universiteit. Aanbevolen.

Verder heb ik onlangs met Cor Hoogerwerf, een van de medewerkers van de herziene versie van de Nieuwe Bijbelvertaling, een podcast opgenomen. Ik heb er al eens over geschreven toen ik opmerkte dat ik in de podcast te snel had geopperd dat we niet zomaar konden aannemen dat het Dode-Zee-rol-fragment 4QBéatitudes aan het optreden van Jezus voorafging, aangezien we geen scherpe koolstofdatering hadden. We hebben echter wel degelijk een datering en die is paleografisch van aard. Dat gezegd zijnde, het is een leuke podcast over de Bergrede geworden en die vindt u hier.

En daar laat ik het even bij voor dit moment. Binnenkort gaan we weer verder met de Bergrede. Het is immers een boeiend onderwerp, voor zowel een blog als een podcast.

[Een overzicht van deze reeks over het Nieuwe Testament is hier.]

Deel dit:

3 gedachtes over “De Bergrede (3)

 1. FrankB

  Nu pas geef je de link naar Twitter! Ik doe daar niet aan (en ook niet aan Instagram enz.) en ik vind het oneerlijk dat ik je foto’s vandaag pas te zien krijg.

  1. Jeroen

   De twitter-linkjes verschijnen (als het goed is bij iedereen) altijd aan de zij- of onderkant van de blogs; afhankelijk van of men dit leest op een pc, laptop, telefoon of tablet.

   Ze zijn altijd ter lezing aan te klikken, ook voor mensen die (zoals ik) niet aan twitter doen…

   1. Huibert Schijf

    Inderdaad. Bij mij staan ze rechts. Heel veel twitteraars kun je gewoon lezen ‘zonder dat je aan twitter doet’. Een enkeling schermt zijn/haar twitter af. Voor mij is het lezen van twitters af en toe een nuttige bron van informatie.

Reacties zijn gesloten.