Huishoudelijke mededeling

U zult morgen merken dat de commentaarsectie op slot gaat. Daarvoor was geen nare aanleiding, zoals een vervelio die hier kwam zeeleeuwen of op een andere manier onze fascinerende huisregels negeerde. Integendeel, er is een leuke aanleiding: mijn vriendin en ik zijn de komende tijd in Irak. Als blogger houd ik zielsveel van mijn publiek maar eenmaal aan Babels stromen wil ik mijn aandacht hebben bij

 1. mijn vriendin
 2. andere zaken.

Bij die andere zaken mag u denken aan de verkiezingen die Irak aanstaande zondag organiseert. Maar u mag ook denken aan, ik noem eens wat, de Sumerische steden Uruk en Ur, aan de Babylonische stad Sippar en aan de Assyrische hoofdsteden Nimrud en Nineveh. De vlakte van Gaugamela zullen we wellicht zien vanaf een bergtop bij het klooster van Mar Mattai. Misschien kunnen we vanuit Mosul de Italiaanse opgraving in Hatra bezoeken. In het museum in Bagdad wil ik kleitabletten fotograferen die horen bij dit project. En het lijkt me leuk het Gilgameštablet te zien dat onlangs door de Green-collectie is teruggegeven. Ook de Moeras-Arabieren staan op het programma.

In Irak zal ik zo min mogelijk kijken naar mijn e-mail. Schrijf me dus maar niet om me te attenderen op een vergissing of een blunder, ik zie het toch pas in november. Op deze blog zal ondertussen nog wel iets gebeuren: u krijgt namelijk een batterij hunebedden gepresenteerd. Wens ons verder Hals- und Beinbruch, dan zien we elkaar over een paar weken terug.

En uiteraard is er deze ironie.

Deel dit:

17 gedachtes over “Huishoudelijke mededeling

 1. Koos Linders

  Goede reis, Jona! En behouden terugkeer.
  Het doet mij uitzonderlijk deugd dat je Vriendin op de eerste plaats hebt gezet.
  Maak dat ook waar.
  De laatste keer dat ik met Vriendin naar Griekenland ben geweest, verzuchtte ze: heb je nu genoeg van al je ouwe potjes?
  Toch was het een geweldige reis. Ik denk dat ik de enige Heerlenaar ben die op het altaar van Apollo in Delphi bloed heb vergoten toen ik, eenmaal boven gekomen, onwel werd en met mijn hoofd op een rotsblok terecht kwam.
  Procedatis in pace.
  En kom veilig terug omdat je in Heerlen nog een lezing gaat geven.

 2. Huibert Schijf

  Goede reis en veel plezier. Dat project over die kleitabletten is fascinerend. Wat is er nog veel te doen en zo weinig geld.

 3. Dirk Zwysen

  Goed reis! Mijn vrouw heeft me bij Stonehenge net niet ritueel geofferd omdat ik steeds maar het volgende grafheuveltje wilde bekijken. Ook drie dagen Rome waren voor haar op den duur teveel weetjes bij stenen. Ik geloof dat je vriendin wel weet waar ze aan begint en je enthousiasme deelt. En anders ga je maar wat morren in de schaduw van een ricinusboom.

  Geniet ervan allebei!

 4. Frans Buijs

  Niet het eerste land waar ik aan zou denken voor een romantisch uitstapje, maar ja, oudheidkundig bloed kruipt waar het niet gaan kan en het feit dat je überhaupt naar Irak toe kunt is natuurlijk goed nieuws. Goede reis en ik weet zeker dat we er alles over zullen lezen.

 5. Pieter

  Goede reis, geniet van het samenzijn met je vriendin en van alle Oudheden daar en keer behouden terug!

 6. Willem Kranendonk

  ‘Reizen, het is zijn hart losmaken van het anker der kleine vaart”
  en dan laat mijn geheugen me in de steek om te kunnen citeren hoe de dichter je laat belanden op de ? der wereldkaart. Maar heb een plezierige en leerzame reis en een behouden vaart terug.

 7. Tommy

  beste Jona, een goede reis gewenst! Je bent ons dierbaar, je blog is steeds een plezier om te lezen… Zelden zo een goede ‘leraar’ gehad!

Reacties zijn gesloten.